Siirry suoraan sisältöön

Miehen parta

Huoltamista se vaatii, miehen parta

Parran kasvatus vaiheet jakaantuvat useampaan eri jaksoon, joissa kaikissa tulee ottaa eri asioita huomioon. Jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä, parran kasvattamiseen kannattaa nähdä hieman vaivaa. Parta on aina ollut muodissa ja monissa kulttuureissa sitä pidetään miehuuden merkkinä. Siihen on liittynyt myös monenlaisia uskomuksia ja usein esimerkiksi heimon johtajalla on pitänyt olla komea parta. Aivan kuten muissakin ulkonäköön liittyvissä seikoissa, myös parran osalta muotisuuntaukset vaihtelevat. Toisinaan suositaan koko pitkää partaa ja toisinaan pienempää ja trimmatumpaa partaa. Onkin tärkeää huomata, että trendien sijaan tulee ottaa huomioon, minkälaisesta parrasta itse tykkää.

Miehen parta voi olla pitkä tai lyhyt ja kaikkea siltä väliltä. Parran trimmaus kuuluu kaikenlaisiin partamalleihin, sillä sen avulla sen voi pitää siistinä ja hyvännäköisenä.

Miehen parta

Parran trimmaus on tarkkaa hommaa

Parta kannattaa trimmata säännöllisin väliajoin, jotta se pysyy hyvässä kunnossa. Trimmaaminen kannattaa aloittaa parran pesemisellä, sillä partaan tarttuu helposti ruoantähteitä ja muuta epämääräistä. Pesussa voi käyttää partashampoota, josta partakarvat saa tärkeitä hivenaineita.

Riippuen parran koosta trimmerin terä tulee säätää sopivaksi. Lyhyen parran voi trimmata partakoneen trimmeriterällä, sillä se vaatii tarkkuutta ja lyhyet terät ovat siihen juuri sopivia. Jos trimmerissä on säädettävä terä, pidemmälle parralle sitä voi säätää suuremmaksi. Trimmerin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota, sillä huonot trimmerit repivät partaa ja ärsyttävät ihoa.

Hyvin hoidetut hiukset lisäävät itsevarmuutta

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköä ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Muuttamalla hiusmallia saa muutettua ulkonäköä todella paljon. Riippuen omasta hiustyypistä on hyvä kysyä vaikka parturin mielipidettä asiaan. Joillekin hiustyypeille ei välttämättä sovi pitkät hiukset, jolloin mallin on oltava lyhyempi. Hiustyylistä riippumatta hiuksia voi aina muokata siten, että tyylistä saa sopivan miehekkään.

Jos olet karski motoristi tai tanssilattioiden kuningas, miehen hiustyyli vaikuttaa paljon miehen ulosantiin. Hiukset kertovat paljon miehen persoonasta ja joillekin liian tyylitellyt hiukset saattavat olla kirosana. Monet miesten hiusmallit sopivat juuri rennompaan menoon, jolloin hiuksia ei tarvitse olla jatkuvasti puunaamassa. Toisaalta tarkkaan rajatut kuviot ja ohuet hiukset voivat olla todella miehekkäät, vaikka vaativatkin enemmän huolenpitoa.

Miehen parta

Miehen parta saa naisten päät pyörälle

Miehen parta on monien naisten heikko kohta, sillä sitä pidetään miehekkäänä ja lisää karismaa. Monille naisille parta saattaa olla kynnys, jota ilman treffeille ei ole menemistä. Tommintalli suosittelee partaa kaikille niille miehille, jotka edes harkitsevat parran kasvattamista. Partaa on kohtalaisen helppo hoitaa ja se ei vie juurikaan ylimääräistä aikaa. Lisäksi se tuo katu-uskottavuutta esimerkiksi silloin, kun harrastaa moottoripyöräilyä tai muuta miehekästä harrastusta.

Jos olet kiinnostunut kasvattamaan parran, parran kasvatus vaiheet on tärkeää ottaa huomioon. Aluksi parta saattaa näyttää sotkuiselta ja epäsiistiltä, mutta sen saa myöhemmin korjattua pienellä vaivannäöllä. Toisaalta monet haluavatkin, että parta kasvaa omaan luonnolliseen muottiin. Parran voikin kasvattaa juuri siten, miten itse haluaa, sillä todellinen uros ei välitä muiden mielipiteistä.