Siirry suoraan sisältöön
Tommintalli » Miesten lyhyt hiustyyli

Miesten lyhyt hiustyyli

Miesten lyhyt hiustyyli on suosittu malli, josta löytyy jokaiselle tyylille sopivia vaihtoehtoja. Netistä voi hakea inspiraatiota erilaisiin lyhyisiin hiusmalleihin, mutta hyvä keino löytää itselle sopiva malli on myös kysyä apua ammattilaiselta. Parturi osaa usein kertoa itseä paremmin, millainen hiustyyli itselle sopii. Olet saattanut käyttää esimerkiksi vuosia samaa luottotyyliä, mutta parturin suosittelema uusi leikkaustyyli voi saada ihmeitä aikaan.

Mies ja lyhyt hiustyyli.

Sopiva miesten lyhyt hiustyyli jokaiselle miehelle

Miesten klassinen hiustyyli sopii monelle ja on muodikas vuodesta toiseen. Se on yleensä hyvin yksinkertainen ja tasapainoinen. Sporttisemmasta tyylistä pitävälle sopii esimerkiksi trendikäs ”sport military” -leikkaus, jossa on armeijan koneajoa enemmän muotoa ja rouheutta. Tämä tyyli näyttää myös hyvältä kasvaessaankin, eli parturiin ei tarvitse mennä kovin usein. Tyylistä on monta versiota. Päällimmäiset hiukset voivat esimerkiksi olla pidemmät ja crop-tyylisesti eteenpäin kammatut.

Tyylikäs ja ajaton niin sanottu business casual -hiustyyli on samaan aikaan huoliteltu ja rento. Tässä tyylissä on hieman pidemmät hiukset, jotka on leikattu huolellisesti. Hiukset muotoillaan taaksepäin suuntautuneesti tai sivujakaukselle. Se sopii erityisen hyvin kiharoille, taipuville tai vaikeasta asettuville hiuksille. Tätä leikkausta varten kannattaa pyytää parturiltaan myös oikeanlaiset muotoilutuotteet.

Miesten klassinen hiustyyli on yhä monien suosikki

Klassinen miesten lyhyt hiustyyli on yleensä melko yksinkertainen, mutta se taipuu silti moneen muotoon. Se sopii etenkin niille, jotka eivät halua erityisen näyttävää tai erikoista tyyliä. Klassikkotyyli toimii myös vuodesta ja tilaisuudesta toiseen. Klassisiin tyyleihin taipuu usein parhaiten hieman laineikas hius, mutta se ei todellakaan ole vaatimus tyylin valitsemiselle. Lyhyet klassiset hiusleikkaukset voivat olla esimerkiksi miehekkäitä hiusrajoilta häivytettyjä tai korkealle ylös asti häivytettyjä tyylejä.

Klassinen miesten lyhyt hiustyyli voi olla myös muunlainen. Esimerkiksi jakauksen paikka voi vaihdella ja olla joko tarkempi tai enemmänkin luonnollinen. Klassiseen tyyliin voi myös saada uutta ilmettä ja etenkin ilmavuutta muotoilutuotteilla, tyvikohotuksella tai kokeilemalla kiharoita. Kestäviä kiharoita voi saada esimerkiksi permanentin tai suositun kiharametodin avulla.

Löydä itsellesi sopiva hiusmalli

Edellisten lyhyiden hiusten leikkausten lisäksi tarjolla on tietenkin lukuisia erilaisia hiusmalleja. Hiusmallin valintaa vaikuttavat monet asiat, kuten oma persoona, kasvojen piirteet, oma maku ja jopa harrastukset. Moni mies ei edes tiedä, millaisia erilaisia leikkauksia on olemassa. Siksi lyhyiden hiusten leikkauksiin kannattaa hakea inspiraatiota netistä selaamalla hiusleikkausten kuvia. Ladattavissa on lisäksi jopa useampi erilainen ohjelmisto, joiden avulla voi kokeilla eri tyylejä valokuvansa päälle.

Erittäin näyttävään makuun sopii myös moni erikoisempikin tyyli. Sellainen on esimerkiksi sivuilta lyhyemmäksi ajettu tyyli, jossa sivuosan hiuksia on koristeltu erilaisilla kuvioilla. Niin suorat hiukset kuin afro, kiharat hiukset ja laineikkaatkin hiukset näyttävät usein hyviltä tämän tyylisessä leikkauksessa. Leikkauksen ylläpito kuitenkin vaatii säännöllistä parturissa käyntiä.

Miesten lyhyt hiustyyli ajankohtaisten trendien mukaan

Monen miehen hiustyyli on sen tämän hetken trendien mukainen. Hiustrendit vaihtuvat muiden trendien tavoin hyvin usein ja siksi trendikkään hiusmallin voi myös joutua vaihtamaan klassista useammin. Niin parturi, miesten lehdet kuin esimerkiksi eri tyylisivustotkin antavat tietoa tämän hetken ajankohtaisista miesten lyhyiden hiusten trendeistä. Kysy siis trendeistä vaikkapa omalta parturiltasi!

Parturia voi aina pyytää leikkaamaan myös juuri omiin kasvojen piirteisiin sopivan mallin. Se on helppo keino korostaa omia kasvoja ja saada itselleen takuulla sopiva malli. Trendikkäimmät mallit tarjoavat monia vaihtoehtoja, joten niistä löytyy monen muotoisille kasvoille sopiva vaihtoehto.

Miesten lyhyt hiustyyli voi tietenkin olla myös aivan jotain muuta kuin klassinen ja ajaton tai tämän hetken trendityyli. Joskus trendejä rikkomalla ja kokeilemalla jotain täysin erilaista voi löytää oman uuden luottoleikkauksen. Lyhyet mallit myös kasvavat melko nopeasti takaisin, joten niiden kanssa voi ottaa usein enemmän riskejä kuin pitkien hiusten kanssa, joiden takaisin kasvattamiseen voi mennä vuosia.