Siirry suoraan sisältöön
Tommintalli » Miesten blogi » Kansainvälinen miestenpäivä

Kansainvälinen miestenpäivä

Miehekäs mies.

Tulipa pohdiskeltua syvällisesti, että mitä kaikkea me miehet saamme ikään kuin viran puolesta. Jos syntymäpäiviä ja muita rentoja tilanteita ei lasketa mukaan, niin yksi sellainen on isänpäivä. Sekin tietysti tyypeille, joille sitä jälkikasvua on siunaantunut. Mutta entäs me lapsettomat karpaasit, mitä meille on tarjolla? Toinen suhteellisen miehekäs päivä on marraskuussa vietettävä kansainvälinen miestenpäivä. Harmittavasti sitä ei ole edes lisätty kalenteriin, että se edes jollakin keinolla jäisi mieleen.

Kansainvälinen miestenpäivä ja sen tarkoitus

Piti oikein tutkimalla tutkia, mistä tämä päivä on saanut alkunsa. Muuan Jerome Teelucksingh teki aiheesta aloitteen siksi, että piti saada oma päivä poikasille, nuorille miehille sekä lapsettomille miehille. Sinälläänhän idea on varsin oivallinen. Sikäli naistenpäivä ja miestenpäivä eroavat toisistaan, että tuosta jälkimmäisestä ei juurikaan pidetä ääntä. Ja mietipä sitäkin, että ensimmäisen kerran tästä päivästä on puhuttu jo 1960 -luvulla ja vasta nyt se on jollakin tavalla saatu kuvioihin.

Jerome valitsi tuon päivän eli 19.11. viralliseksi miestenpäiväksi siksi, että se oli hänen isänsä syntymäpäivä. Olihan siinä syytä kerrakseen ja voisi jopa sanoa, että kauniisti ajateltu. Tällä päivällä on oma tarkoituksensa ja sillä pyritään kiinnittämään huomiota hyviin roolimalleihin, miesten ja poikien terveyteen sekä edistämään sukupuolten tasa-arvoa. Tarkoittaakohan tuo viimeinen sitä, että tasa-arvossa miehet ovat jäämässä tossun alle?

Naistenpäivä ja miestenpäivä

Kansainvälinen miestenpäivä on sinällään hyvä idea, mutta jos siihen ei tuon enempää kiinnitetä huomiota ettei sitä saada edes kalenteriin samalla tavoin kuin naistenpäivä, niin mitä merkitystä sillä päivällä sitten todellisuudessa on? Sehän voisi olla nimeltään esimerkiksi autojen rassauspäivä tai vahauspäivä tai paremman pirssin etsintäpäivä. Onhan se myönnettävä, että tällaisen päivän haluaa viettää kaltaistensa seurassa puhumassa omista mieliaiheista eikä kuuntelemassa ainakaan mitään juhlapuheita.

Kansainvälinen miestenpäivä starttasi vuonna 1999 ja alun perin siitä tuli suosittu Karibialla. Tosin ei voi olla ihmettelemättä, että miksi tämä miesten oma päivä on syksyllä kuten isänpäivä. Kyllähän miesten juttuja voi tehdä ihan mieluusti kesälläkin. Monissa Euroopan maissahan isänpäivä on kesäkuussa, mutta silloin meillä puolestaan on juhannus. Isät taitavat juhlia jo suhteellisen aktiivisesti muutenkin.

Mitä miestenpäivänä voi tehdä?

Jos annetaan ajatuksen lentää, niin mitä kaikkea voisi kuvitella tekevänsä juhlapäivänä nimeltä miestenpäivä. Ensinnäkin olisi upeaa, jos voisi aamulla nukkua hiukan pidempään sekä sen jälkeen voisi päivänsä aloittaa oikein hyvällä ja pitkällä brunssilla. Sitten voisi euron kuvat silmillä mennä katsomaan, mitä CasinoSuomi.io tarjoaa ja jos oikein onnekas olisi, niin onnenpyörästä saattaisi pyörähtää sievoiset voittosummat. Rahalle joka tapauksessa löytyy aina käyttöä. Autoakin pitäisi taas vähän tuunata tai ostaa kokonaan uusi.

Jostain syystä miestenpäivä Suomessa on jäänyt vähemmälle huomiolle eikä siis edes päätynyt kalenteriin asti. Kukapa sitä nyt mitenkään viettää syksyn pimeimpänä aikana ja kaikkein kurjimmassa kelissä. En ole katkera, vaikka sanonkin, että hiukan turhauttaa. Toisaalta voihan sitä illalla lämmittää saunan ja viihtyä siellä lämmössä hetken jos toisenkin. Lämpöä ainakin olisi samalla tavalla kuin Karibialla parhaimpina aikoina.

Kansainvälinen miestenpäivä, ideoita?

Sitähän voi aamulla herätessään katsoa ensin peiliin ja hiukan tutkailla, miltä miehen hiustyyli näyttää. Ja me parrakkaat miehet katsomme tietysti myös partakarvojen tilanteen. Hiuksia voi katsella sillä silmällä, että olisiko aika leikkauttaa uutta tyyliä ja tarvitseeko partakin jo hiukkasen trimmausta. Ehkä parturiaika kannattaakin varata juuri tuolle päivälle ja viettää hetki sitä kuuluisaa omaa aikaa.

Auto tietysti olisi mukava viedä pesuun ja ajella puhtaalla autolla, mutta jos kelit on, mitä on, niin se ilo tuntuu enemmän turhamaiselta tuhlaukselta. Varsinkin silloin, jos operaation joutuu suorittamaan paikallisen Shellin harjoissa. Tosin, jos kotona pystyy auton pesemään, niin silloin se ei haittaa.

Kansainvälinen miestenpäivä olisi sentään tarvinnut jonkinlaisen liputuksen myös. Kyllähän sitä pitäisi päästä kokoontumaan johonkin tosi äijämäisiin bileisiin. Karvaiset äijät sekä joskus vähän karvattomammat osaavat toki juhlia ja ovat miestenpäivänsä ansainneet, jo ihan tasa-arvon vuoksi, jos ei muuten. Juhlilla on yleensä jatkot ja siellä menee aamuun, joten ihan suotavaa olisi, että tämä juhlapäivä osuisi ainakin viikonloppuun.