Siirry suoraan sisältöön
Tommintalli » Miesten blogi » Miesten muoti

Miesten muoti

Miesten muoti

Miesten katumuoti on suosituin pukeutumistyyli miesten keskuudessa. Arkinen pukeutuminen perustuu helppouteen ja vaatteiden tulee olla rentoja päällä. Miesten muoti on suurelta osin juuri farkkuja, verkkareita ja lyhythihaisia paitoja. Nämä kestosuosikit pitävät pintansa vuodesta toiseen, vaikka uusia trendejä tulee ja menee jatkuvasti. Suomessa tosin neljä vuodenaikaa tekevät sen, että muotisuuntaukset vaihtelevat nopeasti. Nopeat syklit vaativat aktiivisuutta, jos halua pysyä kehityksessä mukana.

Miesten muoti seurailee usein maailmanlaajuisia trendejä. Uudet trendit asettavat tietyt periaatteet vaatteille, jotka ovat ajankohtaisia ja suosittuja juuri tällä hetkellä. Usein trendit ovat lähtöisin elokuvista, muotimessuilta tai julkisuuden henkilöiden pitämistä vaatteista.

Miesten muoti pohjoismaissa

Koska Suomi kuuluu pohjoismaihin, Tommintalli haluaa esitellä kaikille miehille skandinaavista muotia. Tyypillistä sille on rento pukeutuminen ja yksinkertaiset kuosit. Suomalaiset ovat käytännönläheistä kanssa ja se näkyy myös pukeutumisessa. Ylimääräistä koristeellisuutta pyritään välttämään, sillä se tulkitaan helposti turhamaisuudeksi.

Miesten muoti on tietysti jatkuvasti muutoksessa ja perinteisten farkkujen ohelle on tullut myös muunlaisia housuja. Tämä näkyy myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, johon muotivirtaukset tulevat erityisesti Yhdysvalloista. Miesten katumuoti perustuu pitkälti amerikkalaiseen kulttuurin, josta hyvänä esimerkkinä on musiikkityyleihin perustuvat muotisuuntaukset. Esimerkiksi rapmusiikki on vaikuttanut paljon ihmisten pukeutumiseen Suomessa.

Millaista on nykyaikainen miesten muoti?

Miesten muoti voidaan tiivistää muutamiin keskeisiin ominaisuuksiin, jotka ovat olleet tärkeitä suomalaisten miesten pukeutumisessa jo vuosikymmeniä. Nämä ovat tärkeimmät tekijät miesten muodissa:

  • Pukeutumisen rentous ja helppous
  • Yksinkertaiset värit ja kuosit
  • Pelkistetty pukeutumistyyli

Katumuoti näyttää uuden suunnan

Miesten katumuoti on keskeinen osa uusien trendien tulemista. Ennen kuin jokin vaatekappale nousee suuren yleisön suosioon, se näkyy ensimmäisenä kadulla. Katumuoti onkin oikea ideoiden viidakko, josta jokainen voi ammentaa näkemyksiä mielin määrin. Kannattaa siis liikkua ulkona silmät ja korvat auki sekä ottaa vaikutteita ennakkoluulottomasti.

Miesten katumuoti on hyvä kohde uusille ideoille, koska sitä voi seurata kätevästi myös verkossa. Sieltä löytyy paljon erilaisia palveluita, joihin listataan katumuodin viimeisimmät virtaukset. Siellä on helppo seurata vaikkapa New Yorkin katumuodin kehittymistä. Voit poimia niistä mielenkiintoisimmat ja ottaa mallia omaan pukeutumiseen. Nykyään muodin seuraaminen on helpompaa kuin koskaan!