Siirry suoraan sisältöön
Tommintalli » Miesten blogi » Parta ilman viiksiä on kuin suolaton muna

Parta ilman viiksiä on kuin suolaton muna

Kyllä parta ilman viiksiä toimii.

Tämä on taas asia, josta ollaan niin montaa eri mieltä, mutta pakko se on jälleen nostaa esille. Kysymyksessä on siis parta ilman viiksiä. Totta kai parta viiksillä on täydellisempi ja monesti sanotaankin, että ilman viiksiä parta on kuin suolaton muna. Asia voidaan kääntää kuitenkin niin, että jättämällä viikset pois, tulee heti henkilöön tiettyä arvovaltaa. Laitoin tuohon kuvaksi Lincolnin, joka lienee tunnetuin viiksetön herra menneisyydestä. Toinen sellainen oli Spede. Lincolnia pidettiin muuten yhtenä Yhdysvaltojen parhaista presidenteistä.

Juntillako on parta ilman viiksiä?

Luin eräästä kirjoituksesta, että on todella junttimaista, jos miehellä on parta, mutta ei viiksiä. Luojan lykky, että itseltäni löytyy viikset, mutta minun mielestäni se ei silti ole mikään junttiuden merkki. Historiasta löytyy Speden ja Lincolnin lisäksi isompi porukka, jolta ei löydy viiksiä. He ovat amisseja, joiden tavaramerkki todellakin on muhkea parta. Viiksettömyys puolestaan viittaa siihen, että he vastustavat väkivaltaa. Viiksethän olivat joskus saksalaisilla sotaväen symboli.

Miksi miesten partamallit yleensä suosivat viiksiä? Miksei aivan yhtä hyvin voi olla ilman? Joskus vain on niin, että parta rehottaa muuten, mutta nenän alle ei haivenia riitä, silloin on oltava ilman tai on likimain naurunalainen. Joskus taas trimmauksessa käy jokin moka ja on pakko ajaa viikset pois, mutta vaivalla kasvatetusta parrasta ei niin äkkiä voi luopuakaan. Ja tiesittekö muuten sen, että naiset yleensä tykkäävät parrasta, joten nyt viimeistään ne partakoneet nurkkaan.

Kokoparta ilman viiksiä

Jos miehellä on täydellinen parran kasvu, niin kokoparta ei välttämättä kaipaa rinnalleen viiksiä. Tai ne ainakin voi ajaa pois toisinaan. Toinen mahdollisuus on tyylitellä niin, että kasvattaa muhevan parran leuan kärkeen ja silloin ei välttämättä edes viikset siinä kokonaisuudessa toimi. Tämä lienee virallisemmalta nimeltään pukinparta. Ja jos totta puhutaan, ei ne kaverit tästä juntiksi muutu, vaikka karvat nenän alta puuttuu. Itse olen niin tykästynyt omiin nenänaluskarvoihini, etten niitä ajele pois eikä toisaalta junttiuskaan häiritse yhtään.

Avainsanat: